Яка проста вправа знижує ризик смерті на 70%

Експерти назвали просту вправу з низькою інтенсивністю, яка здатна знизити ризик смерті на 70%

Кожна людина хоче, як можна довше залишатися молодою, здоровою та активною, а для цього важливо стежити за своїм харчуванням і фізичною активністю. Нове дослідження вчених показало, що збільшити тривалість життя можна за допомогою піших прогулянок.

Дослідники радять частіше ходити пішки, зокрема робити понад 10 тисяч кроків на день, тому що ця проста вправа допомагає знизити ризик діабету, серцево-судинних захворювань, онкології й інших проблем зі здоров'ям.

Вчені провели експеримент, участь в якому взяли учасники віком від 38 до 50 років (вони носили акселерометр - прилад для вимірювання прискорення). За ними спостерігали близько 11 років. Експерти намагалися оцінити зв'язок кількості кроків, зроблених в день, з передчасною смертністю від усіх причин серед чоловіків і жінок. Отримані результати були оброблені у 2021 році й довели користь піших прогулянок.

Дослідники розділили інтенсивність кроків на 3 групи: низька (менш як 7000 кроків в день), помірна (7000-9999 кроків в день) і висока (понад 10 000 кроків на день). Проаналізувавши дані, вони з'ясували, що більш високі щоденні кроки були пов'язані з більш низьким ризиком смертності від усіх причин.

Тобто, дорослі люди, які робили 7 і більше тисяч кроків в день, мали приблизно на 50-70% менший ризик смерті від різних причин серед чоловіків і жінок середнього віку.

При цьому, експерти не виявили зв'язку між інтенсивністю кроку і смертністю, незалежно від поправки на обсяг кроку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські вчені вважають, що головною причиною смертності від COVID-19 є надмірне накопичення частинок SARS-CoV-2 в легенях пацієнтів.