Як сидячий спосіб життя руйнує тіло: 7 вражаючих ефектів

Які ризики виникають, якщо людина довго сидить

Сидячий спосіб життя може завдати чимало проблем та спершу непомітно, однак постійно руйнувати організм. Портал “Коментарі” повідомляє про 7 вражаючих наслідків для організму:

Ефект №1: Ваш настрій погіршується. Якщо почуваєшся пригніченим, звинувачуй своє крісло. Дослідження показують, що тривалий час, проведений сидячи, може мати значний вплив на ваше психічне здоров'я. А перегляд телевізора або гра в електронні ігри, можуть збільшити ризик виникнення тривоги.

Ефект №2: Ризик раку зростає. Якщо сидячий спосіб життя призводить до надмірної ваги, варто перейматися. Підвищений рівень жиру в організмі може збільшити ризик захворювання на рак. Приблизно від 30 до 40 % випадків раку можна запобігти, змінивши спосіб життя, зокрема, збільшивши фізичну активність.

Ефект №3: Пам'ять працює гірше. Вчені помітили, що ризик деменції зростає, коли люди проводять понад 10 годин на день у сидячому положенні.

Ефект №4: Підвищення рівня цукру в крові. Навіть якщо ви маєте здорову вагу, рівень цукру в крові може підвищуватися, якщо ви занадто довго сидите на стільці.

Ефект №5: Ваше сексуальне життя погіршується. Ваша неактивна поведінка може призвести до появи зайвих кілограмів, а це може стати причиною проблем з пенісом у майбутньому.

Ефект №6: Поганий сон. Фізичні вправи принаймні 150 хвилин на тиждень можуть покращити якість вашого сну.

Ефект №7: Біль у спині. Наслідки сутулості перед комп'ютером можуть тривати й після закінчення робочого дня. Сидіння протягом 4 годин поспіль може збільшити тиск на диски в нижній частині спини. Це стиснення може призвести до дегенерації дисків, що є основною причиною болю в спині. Змінюйте своє положення кожні 15 хвилин і не помітите негативні наслідки для своїх дисків.

Щоб змінити спосіб життя, не обов'язково виділяти на це серйозні проміжки часу. Витратьте хвилину або 10 хвилин, щоб просто встати та щось зробити.