Як прийти до тями після новорічного застілля

Після новорічної ночі потрібно потроху приводити організм в норму

Новий рік - це те свято, яке всі чекають з великим нетерпінням. Його заведено зустрічати за столом у колі сім'ї та друзів. І мало хто в цю ніч обмежує себе в їжі та алкогольних напоях. Але такі застілля дуже важко відбиваються на організмі, тому потрібно заздалегідь знати, як його правильно відновити.

Аскорбінова кислота

Після новорічної ночі багато людей страждають похміллям і біжать до домашньої аптечки в надії знайти "рятувальні" ліки. Але не спишіть приймати знеболюючі та інші препарати. Експерти радять для початку прийняти аскорбінову кислоту, яка зв'язує токсини, шлаки та виводить їх з організму. Синтез серотоніну - гормону настрою, також залежить від аскорбінової кислоти. Так що її прийомом ви вб'єте відразу двох зайців. Аскорбінова кислота (вітамін С) присутня в багатьох фруктах і ягодах, таких як ківі, смородина, апельсин, грейпфрут. Тому через брак лікарської форми з'їжте пару ківі або апельсин і відразу стане легше.

Чай

Дотримуючись знаменитої заповіді "лікувати подібне - подібним" багатьом здасться вдалою думка прийняти медичну дозу алкоголю, щоб прийти в форму. Але вже не раз доведено, що полегшення це уявне і короткочасне. Краще заварити звичайний чай. У свіжозавареному напої багато вітаміну В1 (тіаміну), кофеїну і таніну, які освіжать голову і підбадьорять тіло.

Тонізуюча ванна

Наступним кроком на шляху приведення себе в форму стане тонізуюча ванна з додаванням ефірних олій лаванди або розмарину. Річ у тому, що тепла вода з такими добавками сприяє посиленню роботи нирок, що призводить до більш швидкого виведення з організму токсинів.

Прогулянка на свіжому повітрі

Вітамінами збагатилися, чай випили, ванну прийняли, тепер у вас повинно з'явитися бажання ковтнути свіжого зимового повітря. Приплив кисню змусить кров бігти швидше і насичувати внутрішні органи. Під час прогулянки можна зробити нехитрі вправи. При цьому слід глибоко дихати й задіяти в диханні м'язи живота. Цей прийом посилить роботу печінки та нирок, що в даному випадку важливо.

Мінеральна вода

Однією з головних причин ранкової післясвяткової розбитості є неправильний розподіл рідини в організмі. В одних органах її більше - звідси набряки, а в інших - гостра нестача, що є причиною неприємної сухості в роті. Відновити баланс допоможе будь-яка гідрокарбонатна мінеральна вода. За рахунок бульбашок вуглекислого газу вона швидше надходить у кров і очищає внутрішні органи від продуктів розпаду алкоголю і їжі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які засоби полегшують новорічне похмілля.