Як полегшити стан при хворобах суглобів

Експерти розповіли, що потрібно робити, щоб полегшити свій стан при захворюваннях суглобів

Хвороби суглобів можуть загрожувати людині незалежно від соціального стану, звичок, віку і статі. І найчастіше захворювання суглобів - це остеоартрит. За даними рентгенографії, остеоартритом страждає понад 80% населення.

Експерти розповіли, що проблема вражає всі компоненти суглоба, в першу чергу - хрящ, синовіальну оболонку, зв'язки, капсулу, м'язи.

Вилікувати остеоартрит не можна, через те, що це хронічне прогресуюче захворювання. Але, як і з іншими проблемами суглобів, можна домогтися ремісії, і поліпшити якість життя. Ось кілька важливих правил:

- Стежте за вагою. При індексі маси тіла понад 25 кг / м2 рекомендується зниження маси тіла. Бажано робити це під керівництвом фахівців.

- Не ігноруйте лікувальну фізкультуру. Необхідний мінімум - близько 30 хвилин аеробного навантаження середньої інтенсивності в день силове тренування мінімум 2 рази на тиждень помірної або високої інтенсивності.

- Не варто терпіти біль. У якості першої лінії терапії рекомендується використовувати локально на суглоби мазі на основі натуральних компонентів: капсаїцин, камфора, жовчне масло.

- Знімайте напади болю за допомогою холоду або тепла. При гострому болю для зменшення набряку та збільшення активності суглоба можливо переривчасте застосування пакетів з льодом. Теплові процедури або локальне тепло використовуються при тривалому хронічному болю.

- Зверніть увагу на своє взуття. Воно повинно бути зручним. Використовуйте колінні ортези та клиновидні устілки.

Якщо відчуваєте біль в суглобах, нехай і вперше, пам'ятайте - хвороба вже проявилася, тому необхідно негайно звернутися до лікаря.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от 103.BY | Здоровье | Врачи (@103_by)

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи може погода викликати біль в суглобах.