Як перевірити своє здоров'я за одну хвилину: простий спосіб

Всі ми знаємо, як важливо стежити за самопочуттям

Кожній людині потрібно навчитися прислухатися до свого організму, реагувати на його сигнали та періодично проходити обстеження. Але перевірити стан свого здоров'я можна і самостійно, на це буде потрібно всього одна хвилина.

Якщо ви відчуваєте, що з вашим організмом щось не так, а піти до лікаря з якихось причин немає можливості, тоді спробуйте цей спосіб перевірки.

Отже, візьміть звичайну ложку, змочіть слиною і проведіть по всій поверхні язика. Після цього, покладіть прилад в прозорий пакет і помістіть під лампу (або інше яскраве світло). Через одну хвилину перевірте ложку, якщо вона буде чиста, без розводів і неприємного запаху - у вас немає проблем зі здоров'ям внутрішніх органів.


Якщо ж ви відчуваєте різкий "гнілістий" запах, тоді варто проконсультуватися з лікарем і перевірити стан своїх легень і шлунка. А ось запах аміаку може вказувати на проблеми з нирками.

Якщо на ложці ви побачили білі або жовті розводи з нальотом, тоді цілком ймовірно, що у вас порушена робота щитовидної залози. Якщо розводи фіолетового відтінку - перевірте рівень холестерину в крові, бронхи та систему свого кровообігу. Помаранчевий колір може попереджати про захворюваність нирок.

Важливо! Даний метод носить лише інформативний характер. Поставити правильний діагноз і призначити лікування може тільки лікар на основі ваших результатів аналізів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як визначити стан здоров'я за кольором язику.