Як перевірити стан здоров'я за допомогою драбини

В ході наукового конгресу Європейського товариства кардіологів вчені розповіли, як оцінити свій рівень здоров'я за допомогою підйому по сходах

Багато хворіють на серцево-судинні захворюваннями і не завжди їх можна виявити. Як зізнаються лікарі, є кілька простих способів, коли можна оцінити стан свого здоров'я за допомогою драбини. Тест дуже простий, він стосується нормальної життєдіяльності людини.

Отже, названий спосіб перевірити своє здоров'я за допомогою підйому по сходах житлового будинку Кардіологи розповіли, як оцінити стан організму за допомогою підйому по сходах. І якщо людина пройде цей текст, то можна підходити до більш докладного дослідження. На думку лікарів - це самий простий і доступний спосіб розпізнати перші симптоми захворювань серцево-судинної системи.

У дослідженні взяли участь понад сто шістдесяти осіб. Для цього потрібно знайти сходовий майданчик зі сходами та спробувати їх подолати. За даними тестів виявилося, що подолали чотири прольоти за 40-45 секунд ймовірність смертності знижується на 10% протягом 10 років.

У тих, хто впорався за півтори хвилини, цей показник дорівнює 30%.

"Якщо вам потрібно більше півтора хвилин, щоб піднятися на чотири сходових прольоту, ваше здоров'я знаходиться на низькому рівні, і було б непогано проконсультуватися з лікарем", - заявив автор дослідження, кардіолог Хесус Петейро.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що группа вчених вивчила дані магнітно-резонансної томографії (МРТ), генетику і психологічні параметри приблизно 40 000 осіб середнього та похилого віку, які добровільно погодилися розмістити свою інформацію в Британському біобанк: бази даних з відкритим доступом для вчених по всьому світу. Потім вони порівняли дані МРТ учасників, які часто відчували себе самотніми, з тими, хто цього не робив. Дослідники виявили кілька відмінностей у самотніх людей: у них краще розвинені ділянки мозку, які відповідають за планування майбутнього, уява і спогади. Відзначено, що ці сектори краще координуються між собою.