Як допомогти організму перенести спекотну погоду

У спекотну погоду зростають ризики перегріву організму

Всі ми любимо літо, але, коли температура повітря починає різко підвищуватися, хочеться швидше сховатися від сонця. Аномальна спека впливає на стан всього організму. Він швидко втрачає вологу і загострює деякі захворювання. Як же впоратися з такою погодою?

В першу чергу, постарайтеся менше часу проводити під палючим сонцем, а коли виходите на вулицю – не забувайте головний убір. Також віддайте перевагу одягу з натуральних тканин, які пропускають повітря і дозволяють йому циркулювати. Захищайте шкіру сонцезахисними кремами і не забувайте носити сонцезахисні окуляри.

При жаркій погоді рекомендується пити на добу не менше 2-х літрів води. Правильний водний режим нормалізує тиск, позбавить від перегріву, активізує обмін речовин. Замість води можна ще вживати не міцний чай, морс і хлібний квас. А ось від спиртних напоїв краще відмовитися, тому що вони викликають зневоднення організму.

Рекомендується також виключити в жарку погоду надмірні фізичні навантаження. Якщо хочете вийти на пробіжку, то робіть це ввечері, коли температура трохи знизитися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 11 червня, в деяких регіонах України спека досягла максимальних значень з початку літа.