Головна Новини Здоров'я наше тіло Вітамін D необхідно додатково приймати взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітамін D необхідно додатково приймати взимку

Вітамін D грає величезну роль в жировому обміні: у людей з надмірною вагою практично завжди спостерігається його дефіцит.

26 січня 2021, 02:50
Поділіться публікацією:

Медики рекомендують давати дітям додатково "сонячний вітамін" в холодну пору року. Зокрема, як вважає дерматокосметолог, кандидат медичних наук Юлія Щербатова, вітамін D — це не один, а ціла група речовин з прогормональною активністю.

Вітамін D необхідно додатково приймати взимку

Дівчина (фото з відкритих джерел)

Кальциферол, або вітамін D, — це жиророзчинний вітамін, один з ключових компонентів метаболізму людини. Він може накопичуватися в жирових тканинах людини і потім поступово витрачатися за потреби.

Для життєдіяльності людини цей вітамін незамінний. Він бере участь в нормалізації роботи серцево-судинної системи, знижує артеріальний тиск, сприяє прискореному зростанню клітин життєво важливих органів людини, підтримує активність імунних клітин, захищає нервові волокна від пошкоджень і стимулює провідність нервових імпульсів, регулює обмін мінералів в організмі і відповідає за згортання крові.

Нагадаємо, в новому дослідженні вчені з Університету Тель-Авіва виявили простий спосіб боротьби з нападами астми, передає The Hindustan Times. Дослідники вивчили рівні вітаміну D в організмі у 307 900 людей, в тому числі 21 000 хворих на астму. Враховувалися ключові фактори ризику розвитку астми (ожиріння, куріння, наявність інших хронічних захворювань). В результаті з'ясувалося, що у 25% хворих, що страждали від дефіциту вітаміну D, напади хвороби траплялися частіше: так, в недавньому минулому вони перенесли, принаймні, один напад.

За результатами дослідження вчені рекомендують людям з астмою , яким не допомагають медикаменти, здати аналіз на вміст вітаміну D в організмі. Ймовірно, при дефіциті вітаміну D знизити частоту нападів астми вдасться за допомогою спеціальних добавок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wonderzine.com/
comments

Обговорення


Новини