Вчені визначили найкращий вид спорту для довголіття

Спорт сприятливо впливає на роботу всього організму

Для поліпшення самопочуття і підтримки організму в тонусі, потрібно регулярно займатися фізичною активністю. Вчені з Копенгагенського університету навіть визначили види спорту, які сприяють довголіттю.

Автор дослідження Пітер Шнор разом зі своєю командою з'ясував, що найкраще займатися футболом, плаванням, бігом підтюпцем, великим тенісом і бадмінтоном. Для участі у своєму дослідженні вони запросили понад 8 тисяч осіб, за показниками здоров'я яких учені спостерігали 25 років.

Виявилося, що люди, які люблять грати у великий теніс, можуть прожити на 10 років більше, в порівнянні з тими, хто веде малорухливий спосіб життя. Шанувальники бадмінтону - на 6 років більше, футболу - майже на 5 років, велоспорту - майже на 4 роки, плавання - на 3,4 року, бігу підтюпцем - на 3,2 року і художньої гімнастики - на 3 роки.

Дослідники відзначили, що фізична активність сприятливо впливає на роботу всього організму, тому різні види спорту пов'язані зі збільшенням тривалості життя.

Також експерти заявили, що регулярна фізична активність на 50% знижує ризик виникнення проблем з серцево-судинною системою, онкології, цукрового діабету та інших недуг.

Крім цього, спорт позитивно діє на нервову систему людини, покращує настрій, підвищує самооцінку і рівень енергії.

Нагадаємо, що тренування в ранковий час позитивно впливають не тільки на стан всього організму, але і здатні запобігти розвитку діабету другого типу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Університету Тохоку Гакуїн в Японії прийшли до висновку, що складні види спорту, наприклад, бадмінтон, допомагають поліпшити функціональність мозку.