Головна Новини Здоров'я наше тіло Вченими доведено, що червоне вино корисно для зубів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вченими доведено, що червоне вино корисно для зубів

Відставте свій білий напій в сторону і подумайте про те, щоб наповнити келих червоним. Необхідна вагома причина? Наука виявила, що поліфеноли у вині дійсно можуть захистити ваші ясна і зуби від шкідливих бактерій, які, як відомо, викликають карієс, гінгівіт та інші проблеми, що руйнують ідеальну посмішку.

14 жовтня 2020, 17:56
Поділіться публікацією:


Вченими доведено, що червоне вино корисно для зубів

Фото: poisknews.ru

У журналі Science Daily йдеться:

Дослідники перевірили вплив двох поліфенолів, що містяться в червоному вині, на бактерії, які прилипають до зубів і ясен і викликають зубний наліт, карієс і захворювання пародонту. Вчені виявили, що два поліфенолу вина окремо — кавова і п-кумаровая кислоти — знижують здатність бактерій прилипати до клітин порожнини рота.

Це означає, що поліфеноли, що містяться у вині, буквально впливають на шкідливі мікроби в роті, поки ви насолоджуєтеся кожним ковтком. У дослідженні також йдеться про те, що в поєднанні зі Streptococcus dentisani, який вважається пероральним пробіотиком, поліфеноли у вині здатні захистити порожнину рота навіть від патогенних бактерій.

Стоматологи також охоче погоджуються з такими висновками:

Ми вже знаємо, що поліфеноли є хорошим джерелом антиоксидантів, що містяться в таких продуктах і напоях, як чорниця і червоне вино. Хоча ми зазвичай рекомендуємо уникати червоного вина через його високу кислотність, ці поліфеноли насправді можуть допомогти протистояти бактеріям і запаленням, пов'язаними із захворюванням ясен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини