Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені винайшли спосіб вилікувати серцеву недостатність
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені винайшли спосіб вилікувати серцеву недостатність

До цього дослідження серцева недостатність вважалася незворотною

31 грудня 2020, 12:55
Поділіться публікацією:

Дослідники з Університету охорони здоров’я штату Юта розповіли, як можна перемогти серцеву недостатність. Про це повідомляє науковий журнал Circulation.

Вчені винайшли спосіб вилікувати серцеву недостатність

Як вилікувати серцеву недостатність. Фото: 24 канал

За словами вченого, проблему можна перемогти, завдяки поєднанню прийому ліків з тимчасовим використанням штучного серцевого насоса.

Така терапія допоможе повернути назад структурні пошкодження серця. Також, якщо практикувати такий підхід, в подальшому хворому не знадобиться трансплантація органу. Тож дієвий спосіб зможе продовжити життя деяких пацієнтів.

Такі висновки були зроблені завдяки дослідженням. В експерименті брали участь 40 пацієнтів із серцевою недостатністю. Їх вік був різний — від 18 до 59 років. До всіх застосовувалося описане вище лікування. 19 пацієнтів успішно пройшли терапію. Згодом їм взагалі видалили штучний насос. Через деякий час стан в інших пацієнтів покращився також.

За словами дослідників, 90 відсотків пацієнтів, які пройшли змішану терапію, вижили та почали почувати себе краще через рік після видалення. А через три роки 77 відсотків з цих людей залишилися живими та почали почувати себе краще.

До цього дослідження серцева недостатність вважалася незворотною.

Нагадаємо, що вченими була названа несподівана ознака наявності захворювань серця. На думку експертів, набряк щиколоток може вказувати на підвищення кров'яного тиску, яке своєю чергою згубно впливає на кровоносні судини, викликаючи зайве навантаження. Це може стати причиною гіпертрофії серцевого м'яза і зниження циркуляції крові в організмі.

Також сайт "Коментарі" розповідає, як уникнути проблем з серцем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини