Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені розповіли, хто важче переносить похмілля
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, хто важче переносить похмілля

На думку фахівців, вегетаріанцям важче "прийти до тями" на ранок після бурхливого святкування

20 грудня 2020, 14:31
Поділіться публікацією:

Згідно з дослідженням вчених, опублікованому в Голландському клінічному журналі, вегани і вегетаріанці набагато складніше переносять похмілля, ніж любителі м'ясних страв.

Вчені розповіли, хто важче переносить похмілля

ФОТО: З відкритих джерел

В ході дослідження, фахівці розділили учасників на дві групи: на тих, хто відмовився від вживання м'яса і на м'ясоїдів. Експерти дозволили вжити випробуваним алкоголь, в тому числі, в якому вони побажають. На ранок наступного дня вчені аналізували скарги на стан здоров'я у кожної людини.

Дослідникам вдалося визначити більше 20 основних симптомів, серед яких запаморочення, нудота, спрага, прискорене биття серця та інші. Експерти підкреслили, що у вегетаріанців відзначили більше скарг, а найпоширенішою стала безперервна і болісна блювота.

В результаті вчені дійшли висновку, що важкі наслідки "бурхливого" святкування у вегетаріанців пов'язані з недоліком вітаміну В і цинку, якими багаті м'ясо, бобові та молюски. Ці корисні речовини також містяться в грибах, авокадо, арахісі або цільнозернових продуктах. Для запобігання важких наслідків вживання алкоголю вчені порадили вегетаріанцям як слід налягати на горіхи або гриби.

У висновку дослідники відзначили, що на важке похмілля може впливати не тільки спосіб харчування, а також спадковість, змішування алкогольних напоїв або неправильний вибір продуктів за столом.

Раніше видання "Коментарі" називало найбільш небезпечні побічні ефекти, які виникають при щоденному вживанні газованих напоїв. Дослідження доводять, що вживання банки або більше в день, ймовірно, є причиною багатьох проблем зі здоров'ям.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини