Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені довели, що каву ніхто не любить: ось з якої причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені довели, що каву ніхто не любить: ось з якої причини

Виявилося, що майже всім людям не подобається кава, навіть тим, хто п'є її кілька разів на день

9 грудня 2020, 19:09
Поділіться публікацією:

Більшість людей люблять починати свій ранок з чашечки ароматної кави. Але експерти з Німеччини зробили несподівану заяву: цей напій викликає сильну залежність.

Вчені довели, що каву ніхто не любить: ось з якої причини

Вчені довели, що каву ніхто не любить. Фото: unsplash

Вчені провели нове наукове дослідження, в ході якого з'ясували, чому ж ми п'ємо каву по кілька разів на день. Вони запросили взяти участь 24 добровольців, які люблять каву. А також 32 людини, які зовсім її не вживають.

Щоб дізнатися всю правду, фахівцям знадобилося вдатися до імпліцитно асоціативного тесту (IAT), який зазвичай використовується для оцінки несвідомих упереджень. Людина в цей момент повинна натискати клавіші, таким чином оцінюючи предмети як "хороші" або "погані". Різниця в часі реакції вказує на приховане ставлення до предмету, показаному на екрані комп'ютера.

Такий тест потрібно було пройти двічі. Перший раз учасники оцінювали, як сильно вони хотіли кави, у другому — як сильно він вона їм подобалася.

Згідно з результатами, люди, які часто пили каву, показували сильне бажання. Але під час проходження тесту результати людей практично не відрізнялися, вони були досить низькими. А це означає, що сильне бажання випити кави, не відчуваючи при цьому симпатії, — класична ознака залежності.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кому варто відмовитися від кави. Фахівці з Американського університету психології з'ясували, що деяким людям краще відмовитися від улюбленого напою, щоб уникнути проблем зі здоров'ям. Вони стверджують, що сприйнятливість до кави у всіх людей абсолютно різна: деякі вживають її у великих кількостях, але при цьому відчувають себе добре, а є ті, у кого через цей напій можуть початися негативні зміни в психіці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини