Головна Новини Здоров'я наше тіло Вазектомія як сучасний метод контролю над народжуваністю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вазектомія як сучасний метод контролю над народжуваністю

Як проводиться вазектомія і наскільки безпечна ця процедура для чоловіків

19 січня 2021, 12:48
Поділіться публікацією:

Вазектомія — безпечна і високоефективна операція, покликана зробити людину безплідною.

Вазектомія як сучасний метод контролю над народжуваністю

Хірурги. Фото: chernivtsi-city.com

Операція проводиться шляхом блокування сперми від виходу з організму. Лікар розрізає дві трубки, звані сім'явивідними протоками, які переносять сперму з яєчок в мошонку, де вона утримується до еякуляції. Чоловіки, які отримують вазектомію, все ще можуть займатися сексом і матимуть еякулят, але їх сперма не буде містити сперматозоїди, тому не зможе запліднити яйцеклітину і викликати вагітність.

Вазектомія коштує від $ 350 до $ 1 000 — набагато менше, ніж операція по стерилізації жінки.

Як проводиться вазектомія?

У найбільш поширеному типі вазектомії лікар робить невеликий розріз в мошонці. Потім він підіймає сім'явивідні протоки на поверхню, розрізає їх навпіл і припікає кінці, а потім зашиває мошонку. Процедура зазвичай проводиться прямо в кабінеті лікаря і займає близько 30 хвилин. Вазектомія вимагає тільки місцевої анестезії, тому ви не будете спати під час цієї процедури.

Деякі лікарі виконують ще більш просту операцію, звану вазектомію "без скальпеля". У цій процедурі лікар при місцевій анестезії використовує пальці для маневрування, підбиваючи сім'явивідні протоки до поверхні шкіри. Як тільки вони опиняться на місці, лікар використовує спеціальний інструмент, щоб зробити один крихітний отвір у шкірі. Коли він бачить протоки через цей отвір, він розрізає їх, а потім припікає кінці. При такій процедурі не потрібні шви — маленька дірочка заживе сама по собі. Процедура займає близько 15 хвилин.

  "Іноді вазектомія є оборотною, але процедура не завжди проходить успішно, а коштує дуже дорого, — каже доктор медичних наук Аманда Демпсі, — чим більше часу пройшло з моменту вазектомії, тим менше ймовірність того, що оборотна процедура знову зробить вас здатними запліднити жінку".

Раніше "Коментарі" писали про те, що чоловіче безпліддя сьогодні все частіше перешкоджає зачаттю дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини