В Україні почалася нова хвиля коронавірусу: імунолог попередив українців

Нове захворювання стрімко поширюється

Чи маємо в країні новий спалах ковіду через мутований штам "Дельта і коли чекати на пік захворювання. На ці питання відповів під час свого виступу в ефірі каналу "Україна-24" лікар-імунолог Андрій Волянський.

Фахівець зазначив, що нове захворювання стрімко поширюється. З початком осені статистика хвороби, як і кількість неминучих смертей різко збільшиться.

"Щоденне збільшення кількості і нових інфікованих, і нових летальних випадків вже відбувається, і ми розуміємо, що ця хвиля неминуча. Ми ще можемо щось зробити, щоб її пом'якшити, але те, що вона буде, те, що вона пов'язана з "Дельта"- варіантом, це вже, на жаль, факт", - стверджує пан Волянський.

Медик висловив свою точку зору щодо зміцнення колективного імунітету, який допоможе країні вистояти в боротьбі з небезпечним захворюванням. Тому він вважає, що потрібно активно вакцинувати не всіх охочих українців, а представників так званої групи ризику. Це дозволить зменшити статистику смертності.

"Але є одне вагоме "але" - ми вакцинуємо не групи ризику, ми вакцинуємо всіх охочих. Всі країни, які домоглися якихось успіхів, вони спочатку вакцинували самих літніх, потім молодше і молодше. У нас же ми не встигли вакцинувати ні літніх, ні хронічно хворих, і тепер ми вакцинуємо всіх підряд", - сказав імунолог.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, скільки заражених додалося за добу. В Україні протягом останніх двох тижнів активізувалися випадки зараження коронавірусу. Поки ситуація залишається контрольованою. Однак, рівень госпіталізації зростає щодня і перевищує на 25% виписку тих, хто одужав. Тому з кожним днем зростає навантаження на систему охорони здоров'я. За даними Центру громадського здоров'я, 18 серпня, зафіксували 1560 нових підтверджених випадків COVID-19.