Український лікар розповів, як потрібно збивати температуру при коронавірусі

Євген Дубровський розповів, як можна нашкодити організму, збивши високу температуру

Лікар-інфекціоніст Євген Дубровський на своїй сторінці в Facebook розповів, як правильно збивати температуру жарознижувальними засобами та в яких випадках її збивати зовсім не потрібно.

Медик повідомив, що знижуючи температуру препарати слід приймати в тому випадку, коли температура тіла досягає 39 градусів і вище. Також жарознижувальне потрібно пити, якщо лихоманка тримається протягом декількох годин і не спадає. Під час тривалої лихоманки, яка триває 5-6 днів, теж обов'язково потрібно збивати температуру препаратами. Організм в цей час сильно виснажується, тому ні в якому разі не можна терпіти. Крім того, вдаватися до подібних ліків потрібно і в разі, якщо лихоманка переноситься погано. Таке може бути, наприклад, у дітей.

Під час коронавірусу висока температура може не спадати протягом декількох тижнів. За словами Євгена, противірусна система у людей з COVID-19 буває недостатньою. У зв'язку з цим вірус може розмножуватися і потрапляти в легені. Якщо на початковій стадії збивати температуру, то можна позбавити організм ще однієї ланки захисту. В такому випадку вірус буде розмножуватися і далі.

Євген Дубровський також радить при температурі вище 38,4 багато і часто пити, провітрювати кімнату, а температуру збивати парацетамолом. Однак робити це варто через кілька годин від її появи. Після того як температура спаде, лихоманка повинна наступити знову. У такому стані потрібно пробути мінімум кілька годин. Це потрібно для того, щоб імунітет починав справлятися з вірусом.

Також лікар зазначив, що маленьку температуру збивати не потрібно, оскільки це не має сенсу. Збивати постійно високу - це теж невірний вихід. Однак якщо лихоманка тримається протягом 5 днів і супроводжується температурою тіла 38 градусів і вище, потрібно негайно звертатися до медустанови.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що білорусів будуть вакцинувати російським препаратом від коронавірусу, а також про те, як знищити коронавірус за 2 хвилини.