У сонцезахисних кремах виявили небезпечну речовину

Американська лабораторія Valisure проаналізувала склад сонцезахисних кремів і лосьйонів і в третині з них знайшла небезпечну речовину

Влітку потрібно оберігати свою шкіру від шкідливого впливу сонячних променів, а в цьому добре допомагає сонцезахисний крем. Але, як виявилося, в його складі може бути небезпечний канцероген. Такими висновками поділилися представники американської лабораторії Valisure.

Дослідники протестували близько 300 зразків різних кремів, гелів і лосьйонів, які використовуються для захисту від сонця. У 78 одиницях вони виявили бензол, а в 14 продуктах його концентрація була дуже високою. Здебільшого це були спреї. Усі ці засоби широко доступні в магазинах і аптеках в США та інших країнах світу.

Експерти зазначили, що регулярне застосування сонцезахисного крему, у складі якого є бензол, може призвести до неприємних наслідків, а хронічні отруєння цією речовиною нерідко стають причиною розвитку анемії та лейкемії.

Бензол не є обов'язковим компонентом для виробництва продукції для захисту від сонячних променів. Найчастіше він використовується у виробництві деяких пластиків, каучуків, барвників, миючих засобів і лікарських препаратів.

Управління з санітарного нагляду за якістю продуктів і медичних препаратів відкликало ці 78 одиниць із продажу й почало власне розслідування.

Нагадаємо, що через сильну спеку наша шкіра потребує особливого захисту. Перед тим, як вийти на вулицю, не забувайте про головний убір і сонцезахисний крем. Але для того, щоб він ефективно працював, крем необхідно наносити на тіло правильно. Яких помилок не можна допускати?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що при жаркій погоді в кожній косметичці повинен бути сонцезахисний засіб, який вбереже шкіру від опіків. Якщо крем закінчився або ви забули його купити, тоді можете приготувати його вдома самостійно. Що для цього потрібно?