У МОЗ склали список здоров'я, які фрукти та овочі туди входять

Опублікували список найкорисніших літніх фруктів

Останній місяць літа багатий не лише на щедре сонечко та літнє тепло. Різнобарвні плоди, овочі та зелень – це справжня комора здоров’я та міцного імунітету. Лікарі радять їсти їх якнайбільше, щоб збагатити свій організм вітамінами та антиоксидантами, тоді й про пігулки та хвороби можна забути.

Центр громадського здоров'я пропонує українцям список солодких літніх плодів та ягід, які потрібно їсти щодня, аби вберегти себе від різних недуг.

Смачні та соковиті українські абрикоси мають у своїх плодах цілий склад корисних речовин. Бета-каротин, провітамін А, вітамін Е. Вони зміцнюють наш зір. То ж літні кісточкові – справжня профілактика для очей.

На ринках покупці забирають чорницю. І не дарма. Ця лісова ягода переповнена вітамінами та антиоксидантами. Її споживання - це чудовий профілактичний бальзам для наших перевтомлених очей.

Мало хто знає, яка корисна ожина. І лісова, і садова. Протизапальні властивості лісової гості надзвичайні, а ще вона містить фолієву кислоту та магній. Недарма ягода темно-синя. Цей фермент з групи флавоноїдів зміцнює наше сердечко, лікує судини.

Малина – справжній український антиоксидант, ворог всіх простудних захворювань. В ягоді - ціла комора вітамінів, елагова та фолієва кислота. Крім того, чорна малина, як стверджують вчені, допомагає організму побороти ракові пухлини.

Степова гостя - диня має у своєму складі найбільше аскорбінової кислоти. Наш імунітет одразу зміцніє від набору корисних речовин , що містить ця бахчева культура як, альфа-каротин, бета-каротин, флавоноїди, кумарини та фенольні кислоти.

Виноград люблять всі, але не всі знають, що солодкі грона, що містять вітамінні складники, активно діють в організмі, щоб знешкодити ракові клітини.

В серпні на повну можна ласувати персиками та нектаринами. Насолоджуватись їх смаком і збагачувати себе вітамінами А.С, Е, які вбережуть в холодну пору від застуд та грипів.

Медики кажуть, що в м’якоті останньої літньої гості – сливи, є всі поживні речовини та вітаміни. І навіть рибофлавін. Тому потрібно щодня смакувати цими кісточковими. Тим більше, що сливи в наших садках родять щедро.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що у МОЗ розповіли, які послаблення введуть для вакцинованих українців під час локдауну.