Три продукту, що лікують хвороби легенів

Названі два продукти, що відновлюють роботу легенів

Медики назвали три продукти, які лікують хвороби легенів або знижують запальні процеси.

У зв'язку з холодним сезоном і пандемією респіраторних захворювань, лікарі рекомендують продукти, які можуть лікувати хвороби легенів. Їх вживання в щоденному раціоні може істотно знизити наслідки запальних процесів в легенях, як гострих сезонних, так і хронічних. Ефективність продуктів доведена в ході досліджень.

- Брокколі: Цей овоч має в своєму складі сульфорафан, який має протипухлинну дію. Його вживання знижує ризик виникнення раку легенів.

- Скумбрія. Ця риба багата омега-3 Дані жирні кислоти корисні при бронхіальній астмі і надають протизапальний ефект.

- Куркума. Спеція корисна людям з хронічним обструктивним бронхітом або емфіземою. Також куркума може знизити запальний процес в легенях.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, разработан новий спосіб, який дозволить визначати дихальні захворювання у немовлят на ранніх стадіях. Медичним працівникам для дослідження вистачить сечі дитини. Нововведення було опубліковано фахівцями Наукового Центру акушерства, гінекології та перинатології імені академіка В. І. Кулакова МОЗ і МФТІ в журналі Journal of Proteomics. Патології в дихальних шляхах можуть з'явитися через інфекції. Саме ці захворювання призводять до летальних наслідків серед недоношених немовлят. Для діагностики медикам доводиться вдаватися до взяття крові, що створює дискомфорт для дитини. З сечі за допомогою хроматографії і мас-спектрометрії виділяються біологічні маркери, які допомагають зробити правильний діагноз.