Три продукти, які лікують сонячні опіки

Зменшити біль від сонячного опіку можна не тільки за допомогою ліків, але й продуктів харчування

Довгоочікуване літо радує нас не лише теплою погодою, але і палючим сонцем. Хочеться вдосталь покупатися і отримати гарний і рівномірний загар. Але не всі знають, як це зробити, тому замість гарного відтінку отримують сонячні опіки. Жіночий журнал "Ще" перерахував продукти, які допомагають впоратися з проблемою.

Вівсяна каша

Дослідники довели, що вівсяна каша позитивно діє не тільки на травну систему, але і на стан шкіри. З її допомогою можна зменшити запалення, заспокоїти свербіння і загоїти опіки. Для цього візьміть склянку сухих пластівців, збийте в блендері і додайте суміш в теплу ванну. Полежіть в ній 15-20 хвилин.

Молоко

При сонячному опіку добре допомагає молоко. Візьміть ватний тампон або тканину, промокніть її в холодному молоці і прикладіть на пару хвилин до обпаленої ділянки.

Чорний чай

Зняти почервоніння шкіри і прискорити процес відновлення після сонячного опіку можна за допомогою чаю. Заваріть кілька пакетиків буквально до чорного кольору і охолодіть. Зробіть компрес, приклавши його до обпалених ділянок, і не змивайте. Дубильна кислота, яка міститься в чорному чаї, сприяє усуненню симптомів опіку і приносить довгоочікуване полегшення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як захистити шкіру від сонячних опіків.