Три повсякденні звички, які псують поставу

Від цих звичок потрібно терміново позбуватися

На жаль, через сидячий спосіб життя і низьку активність, практично у всіх людей спостерігаються проблеми з поставою. Але вона важлива не тільки з естетичної точки зору, але і для здоров'я спини. А деякі повсякденні звички лише погіршують ситуацію. Які саме?

Ви сильно підіймаєте плечі

Сильна напруга в плечовому поясі - найпоширеніша проблема офісних працівників. Провівши кілька годин поспіль за одним столом, ми мимоволі змінюємо положення: спина скручується, хребет зміщується в бік, а шия напружується без потреби. Такий стан призводить до сутулості, головних болів і інших проблем зі здоров'ям. Коли ви працюєте за комп'ютером, стежте за тим, щоб ваші плечі були опущені, а шия розслаблена. Плюс до всього, не забувайте робити регулярні перерви, щоб трохи розім'ятися.

Ви спите в неправильному положенні

На поставу також впливає неправильне положення під час сну. Навіть якщо ви засинаєте в правильній позі, то протягом ночі ви можете змінити своє становище і тим самим поставити під загрозу здоров'я спини. Найчастіше це відбувається через некомфортні умови сну: температури (занадто жарко або занадто прохолодно), незручну подушку або матрац і т. д. Тому, правильно обладнайте своє спальне місце.

Ви занадто низько тримайте телефон

Читання новин, перегляд відеороликів, проглядання стрічок в соціальних мережах - це звичні справи рядового інтернет-користувача. Ми звикли сидіти у своїх телефонах, не звертаючи уваги на те, як при цьому страждає наша постава, шия та спина. Як правило, ми тримаємо гаджет нижче рівня грудей, нахиляючи голову і задираючи плечі, а все це може обернутися проблемами із зором і серйозними порушеннями постави та викривленням хребта.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вправи допоможуть зняти біль в спині та шиї.