Тисяча за вакцинацію – на ліки: Шмигаль розповів хто і як зможе витратити гроші

Українці скоро за "тисячу Зеленського" зможуть придбати лікарські засоби за рецептом і без нього

Із завтрашнього дня, 24 січня, в нашій країні громадяни, які повністю провакциновані і яким вже за 60 років, матимуть змогу потратити свої "ковідні" гроші в розмірі тисячі гривень для того, щоб купити необхідні ліки. Про це проінформував очільник уряду Денис Шмигаль в соціальних мережах.

За його словам, співвітчизники, які зробили вакцинацію, тепер матимуть хорошу можливість аби витратити свою власну компенсацію, що передбачена програмою "єПідтримка", щоб купити ліки. Придбати необхідні фармацевтичні засоби є тепер можливість в усіх аптеках та інтернет-фармацевтичних закладах як з лікарським рецептом, так і без цього документа.

Разом з тим, ще в середині листопада минулого року глава країни Володимир Зеленський повідомив, що за новою програмою, спрямованою для підтримки креативного, спортивного та транспортного сектору вітчизняної економіки, наші громадяни, що отримали повністю, у два прийоми, антиковідну вакцину, матимуть змогу отримати за посередництвом додатку "Дія" 1 тисячу грн.

Цю державну компенсацію українці зможуть витрачати на наступні цілі: купівлю абонементів в спортивні заклади, для того, щоб відвідати кінотеатри, придбати квитки, щоб мати можливість подорожувати країною та на інше.

Президент країни додав, що для громадян, які не є зареєстрованими в додатку "Дія", влада передбачить іншу альтернативу для того, щоб скористатись можливістю отримати державну компенсацію.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що голова ВООЗ про вакцинацію у світі. За словами голови ВООЗ, обов'язкова вакцинація має бути запроваджена тоді, коли вже всі інші заходи вичерпані.