Головна Новини Здоров'я наше тіло Техніки, які допоможуть заснути за 5 хвилин
commentss НОВИНИ Всі новини

Техніки, які допоможуть заснути за 5 хвилин

Сон - одна з найбільших життєвих потреб людини

28 грудня 2020, 16:10
Поділіться публікацією:

Сон необхідний нам для нормального функціонування організму та роботи мозку. Це одна з основних потреб людини. Та часто буває так, що ми не можемо заснути.

Техніки, які допоможуть заснути за 5 хвилин

Техніки які допоможуть впоратися з безсонням. Фото: championat.com

Аби не вдаватися до снодійних препаратів, можна спробувати техніки для швидкого засинання, з якими ви зараз ознайомитеся.

1. Поступове розслаблення м'язів

Якщо ви занадто тривожитеся, цей спосіб вам ідеально підійде. Спочатку напружте м’язи обличчя та розслабте їх. Потім зробіть те ж саме з м’язами шиї та плечей. За такою схемою розслаблюйте та напружуйте почергово м'язи, поки не дійдете до ніг.

2. Військовий метод

Аби опанувати цей метод, вам доведеться попрактикуватися 6 тижнів. Проте потім ви зможете заснути всього за дві хвилини. Для виконання цієї вправи потрібно розслабити обличчя, опустити плечі, руки та ноги. Після цього варто спокійно видихнути та намагатися не думати ні про що. Вам доведеться уявити приємний пейзаж — це може бути море, гори, ліс. Тоді ви почнете засинати. Якщо це не допоможе, кажіть про себе фразу "не думай" протягом 10 секунд.

3. Зворотний відлік з візуалізацією

Уявіть собі якесь велике число. Візуалізуйте цифру — просто можете уявити, що прописуєте її в зошиті чи на дошці. Повторюйте монотонно цифри. Це допоможе заснути. Якщо вас дратує сам процес, робіть під час лічби будь-який мінімальний рух.

4. Метод "4-7-8"

Це ефективна техніка дихання. Вона знімає напругу, яка накопичилася протягом дня. Щоб виконати її, займіть зручне положення. Видихніть максимально через рот повітря. Далі закрийте рот і вдихніть через ніс, рахуючи при цьому до чотирьох. Після цього затримайте дихання порахуйте до семи. Потім відкрийте рот і видихайте до свистіння. При цьому в думках рахуйте восьми.

Аби вправа подіяла, зробіть її мінімум три рази.

5. Провітрювання

Якщо в кімнаті, де ви спите, дуже спекотно або ж не вистачає кисню, ви можете мати проблеми зі сном. Тому просто кожен раз увечері провітрюйте приміщення, і тоді якість вашого сну значно покращиться.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, чи наносить вакцина проти коронавірусу шкоду організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини