Справа у позі: як спати з максимальною користю для здоров'я

Яку позу для сну варто обрати, а від якої краще відмовитися

Вибір правильної пози для сну може мати значний вплив на ваше здоров'я та самопочуття. Портал “Коментарі” повідомляє, у якій позі корисніше засинати на думку експертів.

Сон на лівому боці

Сон на лівому боці може покращити травлення та зменшити симптоми печії. Це пов'язано з тим, що шлунок і підшлункова залоза розташовані з лівого боку тіла, і ця позиція сприяє кращому функціонуванню травної системи. Крім того, сон на лівому боці може допомогти зменшити хропіння та покращити дихання, що особливо важливо для людей з апное сну.

Сон на правому боці

У Центрі з контролю та профілактики захворювань зазначають, що сон на правому боці може зменшити тиск на серце, що особливо корисно для людей з серцевими захворюваннями. Крім того, ця позиція може допомогти зменшити ризик розвитку кислотного рефлюксу та покращити загальний стан здоров'я.

Сон на боці, незалежно від того, на якому боці ви спите, має багато переваг. Це може допомогти зменшити хропіння, покращити дихання та зменшити ризик розвитку апное сну. Крім того, сон на боці може допомогти зменшити біль у спині та шиї, оскільки ця позиція сприяє кращому вирівнюванню хребта.

Сон на спині

Хоча сон на спині також має свої переваги, він не завжди є найкращим вибором для всіх. Сон на спині може допомогти зменшити біль у шиї та спині, оскільки ця позиція сприяє рівномірному розподілу ваги тіла. Однак, сон на спині може збільшити ризик хропіння та апное сну, особливо у людей з надмірною вагою.

Сон на животі

Положення на животі забезпечує найменшу підтримку спини з усіх положень для сну та збільшує тиск на хребет, іноді викликаючи біль під час пробудження. Щоб спати на животі, ви повинні спати, повернувши голову вбік, незмінно повертаючи шию та голову не на одній лінії з рештою хребта. Якщо ваш матрац недостатньо жорсткий, ваш живіт і стегна будуть занурюватися в матрац, незручно розтягуючи хребет. Така асиметрична поза під час сну може з часом негативно вплинути на ваш хребет. Крім того, сон на животі може сприяти появі мімічних зморшок, оскільки ваше обличчя притискається до подушки або поверхні матраца.

Ваше положення під час сну значно впливає на якість нічного відпочинку. Найкраще положення для сну — це будь-яке положення для сну, яке дозволить вам насолоджуватися спокійною ніччю безперервного сну та прокидатися вранці бадьорим, без будь-яких болів.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, як покращити якість сну.