Головна Новини Здоров'я наше тіло Сонячний опік у дитини: що робити і як допомогти шкірі
commentss НОВИНИ Всі новини

Сонячний опік у дитини: що робити і як допомогти шкірі

В першу чергу, при опіку потрібно прикласти холодний компрес

7 липня 2020, 10:40
Поділіться публікацією:

У спеку дуже легко отримати сонячний опік, особливо, якщо не використовувати сонцезахисні креми. І, в першу чергу, важливо захистити шкіру дитини, тому що вона більш чутлива. На своїй сторінці в Instagram лікар-дерматолог Світлана Якубовська розповіла, як допомогти шкірі, якщо вона обгоріла на сонці.

Сонячний опік у дитини: що робити і як допомогти шкірі

Експерт написала, що до 6 місяців дітей взагалі не рекомендується піддавати прямого впливу сонця. У них ще не досконала система меланогенеза (пігмент меланін не утворюється, і шкіра практично відразу згоряє). До того ж сонячні опіки підвищують ризик розвитку меланоми (досить агресивного онкологічного захворювання шкіри).

Про сонячний опік можуть свідчити наступні симптоми: біль, почервоніння, набряк, пухирі, підвищена температура. Якщо це сталося, тоді варто відвести дитину в тінь або краще зовсім піти додому.

Дерматологи радять прийняти прохолодну ванну (10-15 хвилин) або ж прикласти до ушкодженої ділянки шкіри холодний компрес. Це допоможе зняти запалення і больові відчуття. Також давайте дитині пити багато води й не змащуйте шкіру сметаною або іншими жирними продуктами, тому що вони підтримують запалення, не дивлячись на охолоджувальний ефект.

Якщо турбує озноб, біль або піднялася температура, тоді варто прийняти лікарські препарати на основі ібупрофену/парацетамолу в залежності від віку і ваги дитини у рекомендованих дозах.

Сонячний опік у дитини: що робити і як допомогти шкірі - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як діяти при тепловому або сонячному ударі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини