Сомнолог назвав 5 перевірених способів, як заснути швидше

Лікар-сомнолог Людмила Коростовцева назвала п'ять перевірених способів, за допомогою яких можна швидко заснути

Через стрес та паніку, у багатьох людей з'явилися проблеми із засипанням. Лікар-сомнолог Людмила Коростовцева назвала 5 ефективних способів, які допоможуть розслабитися та швидко поринути у сон.

Не лежіть довше 30 хвилин

Якщо відчуваєте, що не можете заснути, встаньте з ліжка, пересядьте на крісло, але не вмикайте світло. Протягом 20-30 хвилин, спробуйте перейти на щось інше. Можете почитати книгу або слухати музику. Як тільки відчули дрімоту - повертайтеся в ліжко.

Запишіть свої тривоги

Якщо не можете заснути через тривожні думки, встаньте і запишіть свої переживання на папері. У цій ситуації, пишіть все, що спаде на думку - без логіки, сенсу і розділових знаків, якщо не можете структурувати думки й знайти рішення. Треба мати на увазі, що такі способи можуть не спрацювати з першого разу – потрібне тренування.

Думайте наперекір

Замість лежати й думати, що "вже 2 години ночі, а я ще не сплю", треба налаштувати себе на те, що тобі не треба спати. І тоді мозок починає робити все навпаки. Дослідники провели експеримент, розділивши добровольців на дві групи. Одній сказали, якщо швидко заснуть, то отримають грошову винагороду, а друга нічого. Результати показали, що швидше і краще засипали ті, хто не мав грошової мотивації.

Увімкніть "білий шум"

Якщо не можете заснути, увімкніть спеціальні пристрої, які створюють "білий шум". Вони не фокусують увагу людини, а навпаки, розсіюють, а це дозволяє "замаскувати" зовнішні різкі звукові подразники.

З'їжте ківі

Експерти кажуть, що вночі, щоб швидше заснути, варто з'їсти ківі, тому що в його складі є речовини, які сприяють виробленню мелатоніну (гормону сну). Також у цьому списку опинилися горіхи, сир та насіння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки часу відновлюється людина після безсонної ночі.