Головна Новини Здоров'я наше тіло Що станеться з вашим тілом, якщо сидіти по 8 годин на день
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться з вашим тілом, якщо сидіти по 8 годин на день

Люди все більше часу проводять в сидячому положенні

28 жовтня 2020, 14:55
Поділіться публікацією:

Більшість людей навіть не замислюються над тим, скільки часу вони проводять за комп'ютером. Спочатку на роботі, а потім вдома, за переглядом серіалів або телевізійних шоу. Насправді ця проблема набагато серйозніша, ніж може здатися на перший погляд. Доктор і автор книги "Вставай! Чому стілець вбиває вас, і що ви можете з цим вдіяти" Джеймс Левін, на основі численних досліджень, з'ясував, як сидячий спосіб життя впливає на наше тіло, передає видання Adme.

Що станеться з вашим тілом, якщо сидіти по 8 годин на день

pixabay.com

Навантаження на хребет

В першу чергу, йде велике навантаження на хребет. Людина починається сутулитися, косі та бічні м'язи живота слабшають і без регулярної фізичної активності важко буде справлятися з підтримкою тіла. Плюс до всього, серйозно страждає шия.

Серцево-судинна система

Сидячий спосіб життя негативно позначається на роботі серцево-судинної системи, підвищуючи ризик розвитку багатьох захворювань. Через нестачу фізичної активності, м'язи слабшають, кровопостачання сповільнюється і знижується тонус судин.

Варикозне розширення вен

Люди, які проводять в сидячому положенні 8 і більше годин, можуть зіткнутися з проблемою поганої циркуляції крові в нижніх кінцівках. Це загрожує варикозним розширенням вен. Якщо ігнорувати захворювання, то можна зіткнутися з серйозними наслідками.

Психічні розлади та тривоги

Дослідники довели, що люди, які дотримуються пасивного способу життя, частіше піддаються депресіям, тривогам та іншим розладах. Їм не вистачає ендорфінів, які виробляються в організмі після фізичних навантажень і покращують настрій, дарують заряд енергії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як на підлітків впливає малорухливий спосіб життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини