Головна Новини Здоров'я наше тіло Що приносить більше користі для здоров'я - біг чи ходьба
commentss НОВИНИ Всі новини

Що приносить більше користі для здоров'я - біг чи ходьба

Що ж все-таки вибрати?

24 грудня 2020, 22:41
Поділіться публікацією:

Ходьба і біг відмінно підійдуть для того, щоб підтримувати тіло в тонусі і піклуватися про своє здоров'я. Але яке з цих занять може виявитися ефективніше? Або може вони приносять однакову користь нашому тілу? Давайте швидше розберемося в цьому питанні.

Що приносить більше користі для здоров'я - біг чи ходьба

Що приносить більше користі для здоров'я - біг чи ходьба. Фото: unsplash

Згідно зі словами фахівців, все залежить від індивідуальних чинників. Дослідження наочно демонструють, що і біг, і ходьба — ефективні тренування, які поєднують в собі цілий комплекс корисних для організму ефектів. Ходьба і біг допомагають спалити калорії, знизити рівень холестерину, покращити якість сну, зміцнити серце і підвищити витривалість.

Біг вважається більш інтенсивним фізичним навантаженням. В процесі спалюється велика кількість калорій, але з'являється висока ймовірність травмуватися в процесі.

І якщо є проблеми з опорно-руховим апаратом або хронічні хвороби, то краще зупинитися на піших прогулянках. Якщо мова йде саме про інтенсивну ходьбу, то вона нічим не гірше повноцінного бігу, тому що приносить організму величезну користь.

З цього випливає висновок, що і ходьба, і біг — корисні навантаження для тіла, які точно можуть стати запорукою доброго здоров'я і міцного імунітету. Тому вибирайте те заняття, яке більше вам підходить за станом здоров'я, і за настроєм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, звички, які продовжують життя на 10 років. Американські фахівці з'ясували, що всього 4 правильні звички зможуть подарувати вам відмінне самопочуття і довге життя. Згідно з науковими даними, ці прості дії збільшать тривалість життя як мінімум років на 10. Перш ніж зробити висновки, вчені детально вивчили спосіб життя європейців і дізналися, через що найчастіше вмирали люди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини