Головна Новини Здоров'я наше тіло Що буде з організмом, якщо не спати кілька днів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо не спати кілька днів

Недосипання загрожує серйозними проблемами для організму

3 грудня 2020, 00:30
Поділіться публікацією:

Сон — важлива і невід'ємна частина нашого життя. Під час нічного відпочинку наш організм відновлює сили, а тканини активно регенеруються. Але багато людей примудряються не спати декілька днів, не підозрюючи про те, як сильно "підривають" своє здоров'я.

Що буде з організмом, якщо не спати кілька днів

Що буде, якщо не спати / фото: KINGA CICHEWICZ/UNSPLASH

Мануальний терапевт Сергій Длін розповів, що кожній людині потрібен сон, і як правило, він повинен становити не менше 7-8 годин. Зовсім спати людина не може, тому що їй потрібно відновлювати свої ресурси й це природний процес, який не можна обдурити.

Фахівець відзначив, що при відсутності сну, людина в першу чергу помітить негативні зміни у своєму психологічному стані. Вона стане більш дратівливою, нервовою, і в цілому незібраною. Якщо людина не спала добу, то у неї спостерігається "легке сп'яніння", а ось при відсутності сну 48 годин — наркотичне. Починають проявлятися ознаки шизофренії, а реакція людини падає в 30 разів.

За словами, Сергія Дліна, людям, які не спали хоча б одну ніч, протипоказано сідати за кермо автомобіля. Більш того, в їх крові починає збільшуватися рівень лейкоцитів — білих кров'яних тілець, тому що організм сприймає повну відсутність сну як хворобу.

Також експерт попередив, що без відпочинку у людини підвищується стомлюваність, а в мозку збільшується кількість пошкоджених білків, а це небезпечний стан, тому що вони провокують розвиток хвороб Паркінсона й Альцгеймера.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські вчені довели, що люди з повноцінним сном на 42% рідше страждають проблемами з серцем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини