Скільки треба сміятися, щоб продовжити життя

Італійські вчені з'ясували, скільки людині потрібно сміятися, щоб продовжити собі життя

Мабуть, кожен чув приказку: "Сміх подовжує життя". Тепер вона науково обґрунтована. Дослідники з Італії підрахували, скільки людині потрібно сміятися кожного дня, щоб поліпшити показники свого здоров'я.

Відомо, що сміх сприятливо діє на організм, зокрема, знімає напругу, головний біль, підвищує імунітет, а також покращує якість дихання і кровопостачання тканин і органів.

Італійські вчені заявили, що для "продовження життя" людині потрібно сміятися кожного дня не менше 30 хвилин. Але такий оздоровчий ефект може подарувати тільки радісний і добросердий сміх, а не "отруйний" або іронічний. Так, виявилося, що не всі види сміху однаково корисні.

Інше дослідження показало, що сучасна людина сміється на 10 хвилин менше, ніж півстоліття тому. У деяких країнах навіть придумали, як зробити так, щоб люди сміялися більше. У Франції, наприклад, є курси сміху, а в Італії - популярна йога сміху.

Експерти також заявили, що під час сміху в організмі людини відбувається викид адреналіну і посилення захисту імунної системи.

Як показує практика, позитивно налаштовані люди завжди легше знаходять спільну мову з оточуючими й легше справляються із певними труднощами. Тому варто частіше сміятися і дарувати сміх ближнім.

Нагадаємо, що з віком люди втрачають здатність сміятися і радіти з кожного приводу. І дуже даремно! Є спеціальна наука, яка вивчає вплив сміху на організм людини. Дізнайтеся, які факти їй вдалося підтвердити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про найгучніші розіграші в історії.