Головна Новини Здоров'я наше тіло Шість звичок, які заважають вам нормально виспатися
commentss НОВИНИ Всі новини

Шість звичок, які заважають вам нормально виспатися

Якість вашого сну така ж важлива, як і його кількість

10 грудня 2020, 21:31
Поділіться публікацією:

Навіть якщо ви спите достатню кількість часу, буває таке, що вранці відчуваєш себе розбитим і зовсім не готовим зустрічати новий день. Вчені пояснюють це тим, що є певні звички, які можуть зашкодити якісному відпочинку.

Шість звичок, які заважають вам нормально виспатися

Сон. Фото: unsplash. Владислав Муслаков

Їжа перед сном

Звичайно, перекусити перед сном не найгірша ідея, але тільки якщо в правильній кількості. А якщо ж ви з'їсте що-небудь жирне або гостре, та ще й багато, то після такої трапези ви можете довго ворочатися.

У кімнаті занадто тепло

Оптимальна температура для сну — від 12 до 23 градусів. Якщо вона буде вище, то у вас пересохне носоглотка, а якщо нижче — ви просто замерзнете.

Занадто багато роботи

Постійний стрес і напружений робочий графік точно відображаються на якості сну. Тому вкрай важливо в будь-якій ситуації знаходити час для сну і достатньо відпочинку, щоб продуктивність на роботі не падала.

Занадто теплий душ

Під час сну температура нашого тіла знижується — це абсолютно нормально. Але якщо ви перед цим якийсь час провели під гарячим душем, то момент засипання може автоматично відкластися на кілька годин.

Денний сон

Денний сон або довге валяння в ліжку може принести негативні наслідки: головний біль і збиті циркадні ритми. Тому якщо ви вже ніяк не можете обійтися без цього, то фахівці радять спати не більше 15-20 хвилин.

Зайве світло

Ліхтарі, місяць, фари машин і мерехтіння лампочок на вашому комп'ютері — все це є відволікаючими факторами, які негативно позначаються на відпочинку. Тому заздалегідь потрібно подбати про те, щоб перед сном нічого не заважало.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому від недосипу можна померти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини