Що потрібно їсти, щоб не захворіти на рак легень: ТОП головних продуктів

Які продукти потрібно вживати, щоб мінімізувати ризик розвитку раку легень

Одним із найпоширеніших і найнебезпечніших видів онкології називають рак легень. Головним фактором ризику розвитку захворювання називають куріння. Однак харчування також впливає на здоров'я легень. Деякі продукти, завдяки антиоксидантам, можуть знижувати ризик розвитку злоякісних пухлин у легенях, протизапальним речовинам та здатності впливати на клітинні процеси.

Які продукти варто обирати для здоров'я легень

Щоб захистити легені від раку, варто обирати наступні продукти:

Хрестоцвітні овочі: броколі, цвітна капуста, капуста. Вони багато ні глюкозинолати, які активують ферменти детоксикації та нейтралізують канцерогени.

Ягоди: чорниця, малина, журавлина. Містять антоціанідини, які знижують запалення та сприяють апоптозу. Це запрограмована смерть ракових клітин.

Зелений чай: багатий на EGCG - потужний антиоксидант, що підсилює дію хімієтерапія та пригнічує ріст пухлин.

Жирна риба: лосось, скумбрія, оселедець. Джерело омега-3 та вітаміну D, які знижують запалення та пригнічують ріст ракових клітин.

Яблука та груші: містять флоретин - речовину, що сприяє загибелі ракових клітин та зменшує фіброз легенів.

Профілактика раку легень

Також важливими є профілактичні дії. Спеціалісти радять, щоб знизити ризик розвитку раку легень, споживати:

Бета-криптоксантин: міститься в апельсинах, персиках, папаї, моркві. Має антиоксидантну дію та знижує ризик мутацій.

Фолати: шпинат, капуста, салат. Захищають клітини від ушкоджень, особливо у курців.

Кверцетин: цибуля, каперси, яблука. Пригнічує ріст ракових клітин та сприяє їх знищенню.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що потрібно їсти, щоб не захворіти на рак печінки.