Чого не варто робити вранці, щоб не зіпсувати собі день

Щоб день був вдалим, необхідно правильно почати ранок

Ранок – найважливіша частина дня, тому проводити його потрібно максимально продуктивно і з користю для організму. Але багато звичок, які ми робимо після пробудження, можуть лише нашкодити здоров'ю і знизити вашу продуктивність. Чого робити не варто?

Не перевіряйте електронну пошту

Прокинувшись, ви одразу берете в руки мобільний телефон, заходите в соціальні мережі і перевіряєте пошту. Але не з цього потрібно починати свій ранок. Протягом дня ваш мозок буде заповнений інформацією і відволікатиме вас від робочого процесу, знижуючи продуктивність і викликаючи головний біль.

Не спіть після того, як продзвенів будильник

Не відкладайте будильник на "10 хвилин", прокидайтеся одразу після першого дзвінка. Не можна знову повертати мозок у сонний стан. Така звичка призводить до сонливості вдень і зниження працездатності.

Не відкладайте на потім важливі завдання

Якщо ви не встигли вчора виконати якісь важливі завдання - приступайте до їх виконання сьогодні просто з ранку, не відкладаючи на потім. Дослідники встановили, що люди більше схильні до самоконтролю саме вранці.

Не пийте каву вранці

У здоровому організмі кожної людини після пробудження активується вироблення так званого гормону кортизолу. Під його впливом тіло прокидається і ви відчуваєте себе бадьорими та здоровими. Але після чашки кави в організм надходить кофеїн. Він володіє тими ж властивостями. І якщо вживати напій регулярно, мозок відмовляється виробляти кортизол в необхідних кількостях, тому людина вранці не може очуняти без чашечки кави.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які поради допоможуть зробити ранок продуктивним.