Головна Новини Здоров'я наше тіло Ризик передчасної смерті: вчені розповіли, чому шкідливо спати більше норми
commentss НОВИНИ Всі новини

Ризик передчасної смерті: вчені розповіли, чому шкідливо спати більше норми

Тривалий сон, який переходить межі норми, тобто 8 годин, може негативно позначитися на здоров'ї

23 грудня 2020, 16:14
Поділіться публікацією:

Багато людей знають, що таке постійний недосип і як важко потім проводити день, якщо як слід не виспався. Безсумнівно, це позначається і на здоров'ї. Однак спати більше норми це теж погано, тільки вже з інших причин.

Ризик передчасної смерті: вчені розповіли, чому шкідливо спати більше норми

ФОТО: З відкритих джерел

Вчені з Університету Кіля (Keele University), що у Великобританії провели дослідження і з'ясували, чим небезпечний для людини сон, тривалістю більше ніж 8 годин, тобто більше норми. Всього в експерименті брали участь близько 3 млн осіб.

Завдяки цьому дослідженню вчені з'ясували, що сон, який триває понад 8 годин, підвищує ризик передчасної смерті та серцевих нападів. Той, що тривав всього на годину більше норми, підвищував ризик загальної смертності на 14%, на 2 години більше — на 30%, а у тих, хто спить по 11 годин — практично на 50%.

Крім перерахованого вище надлишок сну може стати причиною набору ваги. Це відбувається тому що в організмі відбуваються зміни в гормональному фоні та клітинному обміні. У зв'язку з цим гормон голоду грелін виробляється не у звичайному режимі, а втричі більше. Це призводить до переїдання.

Також вчені відзначили, що надлишок сну може стати причиною появи цукрового діабету або хвороби Альцгеймера і депресії у людей. Крім цього є ризик, що їх протягом дня буде супроводжувати головний біль. Тому спати рекомендується рівно 8 годин, оскільки якщо сон триває менше, це теж викликає певні проблеми в організмі.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, які продукти потрібно додати в раціон, щоб вистачало вітамінів, а також про те, що різниця між тиском на правій і лівій руці може бути ознакою хвороби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

24 грудня 2020, 09:55

Качественный сон с БАД США, фармацевтический стандарт качества GMP. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини