Про які проблеми наш організм "кричить" через шкіру

Експерти розповіли, як наші внутрішні проблеми в організмі пов'язані зі шкірними недосконалостями

Висипання й інші проблеми зі шкірою здебільшого пов'язані з порушенням роботи внутрішніх органів. Через це потрібно боротися не з симптомами, а шукати причину, чому вони виникають. Які захворювання може вказувати проблемна шкіра?

ШКТ і вугровий висип

Неправильне харчування може спричинити гастрит, виразку шлунка й інші порушення шлунково-кишкового тракту. І найчастіше гастрит може "говорити" про себе через шкіру. На обличчі, спині та плечах можуть з'явитися вугри, які болять під час торкання. У поодиноких випадках можлива поява дрібних запалень, схожих на кропив'янку.

Ендокринні порушення та набряки

Постійні набряки можуть сигналізувати про збирання у роботі щитоподібної залози. Дефіцит гормонів щитоподібної залози уповільнює весь обмін речовин, у тому числі водний і мінеральний. Через це рідина погано виходить з організму. У таких випадках необхідно звернутися за допомогою до фахівця.

Авітаміноз і лущення

Нестача вітамінів в організмі може виявитися у вигляді шкірних проблем, наприклад, лущення. Якщо ви постійно помічаєте сухі місця на тілі й живильний крем не рятує, варто здати аналізи та з'ясувати, якого елементу вам не вистачає.

Нагадаємо, що професійні медики та косметологи з першого погляду на людину можуть визначити, яких важливих вітамінів чи мікроелементів бракує у раціоні. Про їх дефіцит свідчить зовнішність людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що щоденна боротьба із жирним блиском шкіри – реальність багатьох жінок. Виявляється, досить просто змістити фокус уваги на список речей, які робити не слід.