Головна Новини Здоров'я наше тіло Прихована небезпека: кому варто відмовитися від кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Прихована небезпека: кому варто відмовитися від кави

Кава може таїти в собі небезпеку для психіки деяких людей

6 листопада 2020, 22:09 comments2335
Поділіться публікацією:

Фахівці з Американського університету психології з'ясували, що деяким людям краще відмовитися від улюбленого напою, щоб уникнути проблем зі здоров'ям. Вони стверджують, що сприйнятливість до кави у всіх людей абсолютно різна: деякі вживають її у великих кількостях, але при цьому відчувають себе добре, а є ті, у кого через цей напій можуть початися негативні зміни в психіці.

Прихована небезпека: кому варто відмовитися від кави

Кому варто відмовитися від кави. Фото: unsplash

"До кофеїну чутливі люди, схильні до тривожного розладу — випитий напій може викликати у них напругу, яка схожа зі стресом. Така особливість може бути пов'язана з генетичними відмінностями", — розповідає автор цього дослідження Лаура Джуліано.

Професор також додала, що головний компонент напою, що бадьорить, може деактивувати мозкові рецептори, які відповідають за вироблення аденозину — елемент, який знижує фізичний тонус і сприяє сонливості і розслабленню. Як наслідок, підвищується рівень тривожності і неспокою.

"Подібні стимулюючі ефекти напою можуть викликати або загострювати вже наявні симптоми тривожного розладу у деяких людей", — резюмувала експерт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що таке кофеїновий сон і навіщо він потрібен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.huffpost.com/
comments

Обговорення


Новини