Польща перепродасть Україні вакцину від коронавірусу з коротким терміном придатності

Україні продадуть вакцину AstraZeneca

Польща реалізує нашій країні понад 1 мільйон доз препарату від ковіду AstraZeneca. Про це повідомив заступник керівника польського МОЗ Вальдемар Краска. Про це пишуть "Коментарі", використовуючи інформацію RMF FM.

Чиновник уточнив, що вакцину потрібно буде швидко використати. Адже у неї невеликий термін придатності.

За словами пана Краски, препарати, в яких малі строки зберігання, польські медики перепродадуть в Україну.

"Вже в серпні ми передамо першу партію - понад 650 тисяч. Всього ми плануємо перепродати - 1,2 мільйона", - заявив посадовець польського уряду.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що Польща проведе лотерею серед громадян, які зробили щеплення від COVID-19.

Польська влада знайшла дієвий спосіб, який змотивує громадян робити щеплення проти коронавірусу. Серед вакцинованого населення буде проводитися лотерея. Щасливчик, який зробив щеплення, може виграти гроші, автівку та фізичні подарунки.Головний лот — 1 мільйон злотих (це близько 273 тисяч доларів США) та гібридний автомобіль. Окрім того, кожна двотисячна людина, яка бере участь у лотереї, гарантовано отримає 500 злотих. Щотижня серед вакцинованих будуть розігрувати 2 призи по 50 тисяч злотих. Виграти можна і фізичні подарунки — паливні чи страхові ваучери та електроскутери. Щомісяця обиратиметься 2 людини, які будуть отримувати по 100 тисяч злотих. Розіграш буде проводитися і серед муніципалітетів. Перші 500 медичних закладів, які досягнуть 75% вакцинації населення, отримають 100 тисяч злотих. В лотереї може брати участь кожен громадянин, який зробив хоча б одне щеплення проти COVID-19.