Головна Новини Здоров'я наше тіло Почервоніння язика назвали симптомом небезпечного захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Почервоніння язика назвали симптомом небезпечного захворювання

Краще цей симптом не ігнорувати

14 січня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Лікарі давно говорять про те, що язик здатний сигналізувати не тільки про смакові якості продуктів, а й давати уявлення про здоров'я людини. Недавнє дослідження вчених довело, що почервоніння язика може бути симптомом серйозного захворювання.

Почервоніння язика назвали симптомом небезпечного захворювання

на яке захворювання вказує почервоніння язика (фото з відкритих джерел)

Фахівці розповіли, що гладкий, опухлий і почервонілий язик може вказувати на те, що в організмі не вистачає вітаміну В12. І якщо вчасно не зреагувати, то підвищується ризик розвитку перніціозної анемії — захворювання, зумовленого порушенням кровотворення. Особливо чутливі до дефіциту вітаміну В12 кістковий мозок і тканини нервової системи.

За словами дослідників, брак цієї речовини в організмі може викликати пошкодження нервів і стати причиною оніміння кінцівок, а також втрати рефлексів і м'язової слабкості. Крім цих симптомів людина також відчуває постійну слабкість, відчуває проблеми при пересуванні, і може навіть знепритомніти. У зв'язку з цим, вчені не рекомендують ігнорувати даний симптом і завжди звертати увагу на колір свого язика.

Для того, щоб заповнити дефіцит вітаміну В12 в організмі необхідно переглянути свій раціон харчування і включити в нього більше риби, птиці, яєць, тріски, молока, сиру, мідій та інших продуктів. Важливо також сходити на обстеження до лікаря.

Нагадаємо, нещодавно вчені заявили, що постійна втома і млявість може вказувати на підвищення цукру в крові, який може привести до різних захворювань, якщо не стежити за його рівнем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що британські вчені заявили, що лупа може виявитися симптомом серйозної хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини