Після свят вчені рекомендують пити томатний сік

Томатний сік містить клітковину, пектин, бета-каротин, групу вітамінів (В1, В2, В5, В6, В9, С, К, Н і РР), а також безліч мінералів - калій, кальцій, сірка, йод та інші

Вся річ у тому, що томатний сік нормалізує роботу нирок і обмінні процеси в організмі. Допомагає позбутися від токсинів, шлаків і вільних радикалів. Виводить "поганий" холестерин, що особливо актуально після новорічного столу.

Крім цього, томатний сік - це натуральний антиоксидант, він захищає організм від старіння: робить нашу шкіру більш пружною і зволоженою. Клітковина зміцнює імунітет і благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.

Також сік помідора містить клітковину, пектин, бета-каротин, групу вітамінів (В1, В2, В5, В6, В9, С, К, Н і РР), а також безліч мінералів - калій, кальцій, сірка, йод та інші. А фолієва кислота, що міститься в соку, впливає на роботу нервової системи, допомагає боротися зі стресом і нервовими розладами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що учені з Японії провели дослідження, результати якого підтвердили, що регулярне вживання томатного соку позитивно впливає на тиск. Фахівці провели експеримент, участь в якому взяли близько 500 осіб, які страждають на гіпертонію (підвищений тиск). Їм потрібно було вживати томатний сік в необмеженій кількості протягом року. Результати дослідження показали, що у 94 чоловік, які скаржилися на часті перепади тиску, показники прийшли в норму (ртутний стовпчик знизився на 4-5 мм). Також у 125 добровольців покращився рівень холестерину в крові, при чому позитивні результати були однаковими як у чоловіків, так і жінок різних вікових категорій. Вважається, що це перше дослідження, яке доводить користь томатного соку на серцево-судинну систему в такому масштабному діапазоні.