Перші провісники діабетичної коми

Ці симптоми потрібно знати навіть тим, хто не хворіє на діабет

Діабетична кома - це небезпечний стан, при якому людина тривалий час перебуває без свідомості. У нього знижується або зникає реакція на зовнішні подразники, порушується глибина і частота дихання, пише probolezny.ru.

Ці симптоми потрібно знати навіть тим, хто не хворіє на діабет - гострий стан може розвиватися стрімко і стати повною несподіванкою.

Симптоми початку передкоматозного стану:

За кілька днів до критичного стану різко посилюється спрага, пропадає апетит, болить живіт. Крім цього, людину мучить незрозуміле занепокоєння, слабкість, тремор. Крім цього, може виникати неконтрольоване почуття голоду, стенокардію, підвищене потовиділення і втому.

Ці явища минають, якщо з'їсти трохи цукру, меду, варення, печива.

Якщо людині стало погано, зрозуміти, що він впав у діабетичну кому допоможе запах ацетону, який від нього виходить. Також мова хворого покривається коричневим нальотом, хворий не орієнтується в просторі, може втрачати свідомість.

Нагадаємо, в 2013 році Стенфордським університетом було проведено науковий експеримент, який показав, що 150 калорій цукру в загальному раціоні збільшує ризик розвитку діабету на 1 відсоток. Дослідження було проведено на лабораторних тваринах. Крім того, вчені з'ясували, що ті, хто часто вживає цукровмісні напої, піддаються ризику розвитку діабету 2 типу на 25 відсотків вище за інших. Наукове дослідження, яке було опубліковано у виданні PLOS ONE, показало, що в країнах з найвищим споживанням цукру можна побачити найвищий рівень діабету 2 типу. У країнах з найнижчим, відповідно, найнижчі показники.