Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять хвороб, які можуть протікати безсимптомно
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять хвороб, які можуть протікати безсимптомно

Є «дзвіночки», на які варто звернути увагу

9 листопада 2020, 15:20
Поділіться публікацією:

Часто організм сигналізує нам про якусь проблему, але ми не звертаємо на це уваги й тим самим піддаємо своє здоров'я ризику. Варто знати, які захворювання можуть протікати безсимптомно і коли слід звернутися до лікаря.

П'ять хвороб, які можуть протікати безсимптомно

фото з відкритих джерел

Діабет

Згідно зі статистикою, у світі на діабет страждає понад 370 млн осіб, і на жаль, кількість хворих продовжує зростати. На ранній стадії у хвороби немає якихось характерних симптомів. Занепокоєння повинні викликати часте сечовипускання, проблеми із зором, постійна спрага і сухість у роті. Але дуже часто ці симптоми людина ігнорує, тим самим ускладнюючи собі лікування. Щоб уникнути діабету, постарайтеся з віком стежити за показниками свого холестерину в крові, контролюйте вагу і регулярно перевіряйтеся у лікаря.

Синдром полікістозу яєчників

Це захворювання, при якому в організмі жінки виробляється багато чоловічого гормону, через що у неї порушується менструальний цикл. Серед симптомів, які можуть вказувати на СПКЯ виділяють: ожиріння, висипання на шкірі, відсутність менструації. Якщо ви помітили у себе подібні ознаки — зверніться до фахівця, який призначить курс лікування.

Глаукома

Це захворювання, яке характеризується періодичним або постійним підвищенням внутрішньоочного тиску. Воно може по початку протікати безсимптомно. Однак, насторожити вас повинні наступні ознаки: затуманення зору, біль в очах і почервоніння. Щоб мінімізувати ризик захворювання, щороку перевіряйте свій зір.

Напади апное (зупинки дихання) уві сні

Це захворювання, при якому під час сну у людини може перериватися дихання. На апное може вказувати хропіння, головний біль вранці, втома після сну, регулярна денна сонливість. Найчастіше в зоні ризику опиняються люди, які страждають ожирінням і серцевими проблемами. За наявності цих симптомів варто проконсультуватися у лікаря.

Рак легенів

На ранніх стадіях це захворювання може не давати про себе знати. І в небезпеці можуть бути не тільки курці, а й ті, хто ніколи не брав в руки сигарети. Якщо у вас спостерігаються больові відчуття в грудях, тривалий сухий кашель або ускладненість дихання — не відкладайте візит до лікаря.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як уникнути хронічних захворювань нирок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини