П'ять вправ, які не можна робити після 55 років

Експерти розповіли, від якої фізичної активності необхідно відмовитися після 55-річного віку

Фізична активність повинна бути присутньою в будь-якому віці, але якщо у 55 років тренуватися, як у 30, то вам доведеться зіткнутися з деякими проблемами.

Через зміни в гнучкості, м'язової сили та щільності кісток підвищується ризик отримання серйозних травм. Які вправи краще виключити після 55 років?

Вправи, які пов'язані з різкими рухами

Експерти кажуть, що з віком зберігати баланс стає важче. Тренування з різкими рухами можуть стати причиною травм, тому перевагу краще віддати більш спокійним різновидам (не бокс, а айкідо, наприклад).

Прогини

Сильні прогини серйозно навантажують хребет. Якщо ви не займаєтеся спортом професійно, то це ваше слабке місце, оскільки м'язовий корсет потроху слабшає. Вихід: ті вправи, які передбачають сильний прогин вперед або назад, варто робити з опорою (за допомогою стільця або спини).

Стійки на голові та руках

Якщо ви захоплюєтеся йогою, тоді від асан, де потрібно виконати стійку на голові та руках, краще відмовитися, оскільки в такому положенні дуже навантажується шия, а це вразлива ділянка.

Планка

Вправи, які передбачають затримку в одному положенні, потрібно виконувати з обережністю, щоб не травмувати суглоби. Якщо ви займаєтеся йогою або пілатесом, то обов'язково порадьтеся з викладачем, а час витримки скоротіть до 30 секунд.

Біг

Якщо ви займалися бігом нерегулярно, то після 55 років не варто починати інтенсивні тренування - краще перейдіть на скандинавську ходьбу. Завдяки використанню палиць навантаження буде розподілятися рівномірно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких випадках фізична активність шкодить серцю.