П'ять важливих правил для збереження здоров'я кишківника

Кишківника виконує життєво важливі функції

Кишківник є одним з найбільш важливих органів в нашому тілі, від його правильного функціонування залежать багато чинників: міцний імунітет, красива шкіра, струнка фігура і гарне самопочуття. Як же зберегти його здоров'я?

Починайте день зі склянки води

Дієтологи не втомлюються повторювати, що після пробудження потрібно випити склянку звичайної води, з її допомогою ми запускаємо обмінні процеси. Така звичка сприяє нормальній роботі кишківника, тому що призводить його в тонус. Вода сприяє розбуханню волокон клітковини, яка містяться в їжі, тим самим покращуючи перистальтику.

Виключіть нездорову їжу

Багато продуктів належать до категорії "шкідливі", тому що містять у своєму складі барвники, підсилювачі смаку та інші хімічні добавки. Всі ці компоненти погано позначаються на мікрофлорі кишківника і формують дисбактеріоз. Виключіть зі свого раціону чипси, гамбургери, ковбаси, локшину швидкого приготування, майонез, кетчуп, жувальні цукерки та солодку газовану воду.

Прислухайтеся до біологічних ритмів

Якщо ви хочете, щоб ваш кишківник правильно працював, подбайте про свій режим дня і харчування. Враховуй, що працездатність цього органу посилена в першій половині дня. З 8 до 9 години - снідайте, з 13 до 15, коли активний тонкий кишківник, їжте і дайте організму відпочити, а після 16 - намагайтеся не перевантажувати цей орган важкою їжею.

Збільште кількість овочевих страв

Кишківнику дуже важлива рослинна клітковина, яка міститься в багатьох овочах, так що збільште їх кількість у своєму раціоні. Дуже корисні запечені овочі: морква, гарбуз, буряк.

Їж сухофрукти замість цукерок

Постарайтеся відмовитися від цукерок, шоколаду, тістечок та інших солодощів і замініть їх сухофруктами: чорносливом, курагою, родзинками, тому що в них міститься багато корисних речовини, які допомагають роботі кишківника.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти "отруюють" кишківник.