Новий штам коронавірусу: ВООЗ проводить екстрену нараду

Вірус, як передбачається, поширюється швидше, ніж вважалося раніше

Офіс ВООЗ організовує екстрений захід, щоб обговорити новий штам ковіду, який вперше знайшли в Південній Африці і Ботсвані. Він розповсюджується дуже швидко, ніж прогнозувалось фахівцями раніше. Ця нарада буде проходити в п’ятницю, 26 листопада. Фахівці організації та запрошені будуть обговорювати новий варіант хвороби B.1.1.529 Sars-Cov-2. Про це повідомляє Financial Times.

Керівник організації з питань епідемічного реагування та інновацій в Південній Африці Туліо де Олівейра сказав, що він говорив про новий штам з спеціалістами ВООЗ кілька днів тому. Стурбовані ситуацією медики вирішили зібрати надзвичайний захід.

Директор цього Центру епідемічного реагування також повідомив, що 90% нових випадків коронавірусної хвороби в південноафриканському регіоні Гаутенг, в який входить Йоганнесбург, спричинені новим штамом.

За його словами, будь-який новий штам хвороби, який має здатність ухилятись від вакцин або розповсюджується ще стрімкіше, як Дельта-штам, стане серйозною проблемою в напрямку виходу країн світу з пандемії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що вчені назвали ефективний засіб боротьби з коронавірусом. Британські та австралійські вчені заявляють, що маски є одним із найефективніших засобів боротьби з коронавірусом. Їхнє носіння знижує на 53% ризик зараження COVID-19. Експерти запевняють, що обов'язкове носіння масок стоїть поряд із вакцинацією. Використання масок має стати елементом комплексу заходів, спрямованих на переривання передачі інфекції та порятунок життів.