Названо чотири головні причини втрати гостроти зору

Експерти перерахували основні фактори, які можуть негативно вплинути на гостроту зору

Порушення зору часто розвивається поступово і непомітно. Є низка звичок, які сприяють цьому процесу. Експерти розповіли, які повсякденні заняття можуть знизити гостроту вашого зору.

Читання і перегляд відео в рухомому транспорті

Багато людей під час поїздки у транспорті читають книги або дивляться якісь ролики в інтернеті, але це дуже шкідливо для очей через сильне навантаження на шию і напруження очних м'язів, які втомлюються зосереджуватися на кожному слові або рядку.

Безконтрольне використання очних крапель

Експерти не рекомендують часто користуватися очними краплями. Їх потрібно застосовувати тільки за призначенням лікаря, а не коли заманеться.

Якщо ви таким чином знімаєте почервоніння, то незабаром може розвинутися звикання, а якщо потім ви різко припините користуватися краплями, то почервоніння стане страшним. Такі препарати призводять до підвищення внутрішньоочного тиску і погіршують зір.

Читання у темряві

Відмовтеся від читання в напівтемній кімнаті, тому що ваші очі будуть швидше втомлюватися. Читати, переглядати телефон або працювати за ноутбуком потрібно в кімнаті з рівномірним світлом, яке буде комфортним для очей.

Читання лежачи

Лікарі не рекомендують читати в лежачи, особливо на спині, тому що очам потрібно буде постійно пристосовуватися та фокусуватися на тексті. Це практично те ж саме, що й читати у рухомому транспорті.

Нагадаємо, деякі вчені вважають, що занадто яскраве синє світло від екранів моніторів і портативних пристроїв може зіпсувати зір і навіть призвести до сліпоти. Але чи так це насправді?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на погіршення гостроти зору впливає безліч чинників - від спадковості до повсякденних звичок, але можливо запобігти такому процесу. Для цього досить приділяти простим вправам по 3 хвилини у день.