На що вказує поява червоних родимок на тілі

Червоні новоутворення називаються ангіома

Про проблеми зі здоров'ям наш організм може сигналізувати по-різному, наприклад, за допомогою різних висипань на тілі. Ендокринолог Зухра Павлова розповіла, що поява червоних новоутворень, які називаються ангіома, говорить про збій в роботі печінки.

На своїй сторінці в Instagram фахівець написала, що червоні "родимки", які виникли на поверхні шкіри, наприклад, на шиї, голові, верхній частині тулуба, не є небезпечними. У таких випадках варто звернутися до фахівця і здати аналізи. Але не факт, що після відновлення функції печінки, вони самі зникнуть. Потрібно буде звернутися до косметолога для їх видалення.

Але бувають випадки, коли червоні цятки-ангіоми з'являються всередині тканин і органів, тоді вже існує загроза здоров'ю. Вони являють собою пухлини, які потрібно вирізати. У разі, коли ангіома недоступна для хірургічного втручання, лікарі пропонують лікування гормонами.

Ендокринолог каже, що потрібно уважно оглядати своє тіло і не пропускати подібні сигнали організму. За словами лікаря, червоні "родимки" можуть виникнути в будь-якому віці, причому з часом їх кількість може зрости. При будь-якій зміні кольору або розміру новоутворень на тілі, необхідно звернутися до фахівця.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Доктор Павлова, эндокринолог (@doctorpavlova)

Нагадаємо, що вчені з Великобританії пояснили, що поява родимок на тілі людини не випадкова. Виявилося, що 70% родимок на животі, ногах і на спині - це заслуга генетики.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кожна людина повинна знати ознаки меланоми та стежити за станом своєї шкіри. Як розпізнати небезпечні родимки, дізнайтеся в нашому матеріалі.