Медики перерахували хвороби, які переносять комарі

Комарі є переносниками ряду інфекцій, деякі з них можуть бути небезпечні

Багато людей вважають, що комарі - це просто бридкі комахи, які кусають і залишають сверблячі пухирі, які проходять через кілька днів. Але мало хто усвідомлює, що ці дрібні настирливі комахи можуть переносити безліч небезпечних захворювань.

Малярія

Комарі, як і інші живі істоти, мешкають з паразитами. Серед них є і плазмодії, які для комарів не представляють небезпеки, а у людини викликають важке захворювання - малярію. Серед її симптомів лихоманка, анемія, озноб, збільшення печінки та інших органів ШКТ. З 100 хворих 2-3 людини, як правило, помирають.

Лихоманка денге

Поширена в Карибському басейні, характеризується ознобом, лихоманкою, відсутністю апетиту, у складних випадках температура підвищується до 40 градусів. Половина пацієнтів з таким діагнозом не виживає.

Лихоманка західного Нілу

Колись про це захворювання знали тільки в Тропіках, але в сучасному світі лихоманка західного Нілу зустрічається навіть у Східній Європі. На щастя, для 80% пацієнтів вона проходить непомітно, але ризики залишаються.

Туляремія

Інфекція є бактеріальною і передається не лише через укус, але і через питну воду, якщо з нею стикалися комарі. Її симптомами є блювання, висока температура і ураження шкіри.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких комах влітку варто триматися подалі.