Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікування екземи у малюків
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікування екземи у малюків

Екзема - більше, ніж просто свербіж шкіри - це запальне захворювання, яке може викликати сухість і масштабування. Вчіться запобігати і лікувати симптоми екземи.

21 грудня 2020, 17:28
Поділіться публікацією:


Лікування екземи у малюків

Фото: stocksnap.io

Екзема — це поширене захворювання шкіри, яке спостерігається приблизно у кожної п'ятої дитини. У дітей з екземою суха і чутлива шкіра, часто також з'являються сверблячі, червоні, лускаті плями. Якщо ви думаєте, що у вашої дитини може бути екзема, ви повинні звернутися до педіатра.

Причини виникнення екземи

Точна причина екземи невідома, хоча вона, як правило, виникає в сім'ях з історією алергічних станів, таких як сінна лихоманка і астма (у більше половини всіх дітей з екземою буде розвиватися астма або сінна лихоманка в дитинстві). Ряд чинників, таких як погодні умови, продукти харчування, або екологічні алергії, можуть вплинути на екзему і викликати погіршення висипу, але екзема не може передаватися від однієї людини до іншої.

Симптоми екземи

У дітей з екземою розвиваються дуже сверблячі, лускаті, червоні плями шкіри на щоках, в ліктьових суглобах і за колінами. Висип також може з'явитися на шиї, животі, руках і ногах. Місця екземи з часом можуть змінюватися.

Екзема може тріскатися і навіть кровоточити, особливо якщо ваша дитина сильно дряпає хворі області через свербіння. Такі бактеріальні та вірусні інфекції, як стафілокок і герпес, можуть проникати в шкіру через ці тріщини, що призводить до утворення світло-коричневих кірочок, гною, пухирів та / або болю.

Екзема зазвичай приходить і йде. У проміжках між спалахами шкіра може виглядати потовщеною і сухою, але при легкій формі екземи шкіра повертається в норму без утворення рубців.

Лікування екземи

Багато випадків екземи є спадковими і не можуть бути виліковані, але виключно грудне вигодовування немовляти (без введення інших продуктів харчування протягом перших шести місяців) може запобігти деяким випадкам екземи.

Ключем до запобігання спалахів екземи є лікування симптомів, як тільки вони з'являються. Екзема часто погіршується, коли шкіра дитини пересушена — застосування олій та зволожуючих кремів (особливо після ванни) допоможе запобігти висиханню шкіри.

Можна обмежити спалахи екземи, тримаючи дитину подалі від пилу, пилку, шерсті домашніх тварин і деяких продуктів харчування. Уникайте використання сильних миючих засобів, мила — все, що може викликати подразнення шкіри.

Якщо екзема заражається, ваш лікар може призначити дитині курс антибіотиків. У деяких випадках доцільно зробити тестування на алергії, які можуть провокувати висипання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини