Лікарі розповіли, на що вказує біль в різних частинах голови

Головний біль, мабуть, найпоширеніше нездужання

З головним болем, хоч раз стикався кожен чоловік, адже він може виникнути раптово і зовсім з різних причин. У одних людей може боліти потилиця, а в інших - скроні або лоб. Лікарі розповіли, на які проблеми зі здоров'ям може вказувати цей симптом.

Якщо головний біль турбує вкрай рідко, тоді переживати не варто, але, якщо кожен день, тоді потрібно звернутися за допомогою до фахівця.

Скроні

Найчастіше в скроневій області біль буває пульсуючою. Вона може виникнути через класичну мігрень, викликану стресом, недосипом і іншими факторами. У таких випадках, допоможе звичайний знеболюючий препарат. Але є й інші причини, які можуть викликати цей симптом: порушення мозкового кровообігу, сколіоз, кіфоз, грижа шийного хребця. У цих випадках, не варто затягувати похід до лікаря.

Навколо голови

Такий біль може з'явитися через сильний стрес або нервове напруження. Полегшити стан допоможе заспокійливий засіб і повноцінний відпочинок.

Потилиця

Біль в потилиці може вказувати на проблеми з судинами, зокрема на високий або знижений тиск. На його виникнення можуть вплинути різні чинники: зміна погоди, прийом їжі, фізичні навантаження і т.д. У таких випадках, виміряйте тиск і випийте пігулку, щоб його нормалізувати.

Лоб і верхня частина носа

Найчастіше біль в цих областях турбує, коли людина хворіє на простудні захворювання, тому що закладений ніс. У таких випадках, варто приймати препарати (за рекомендацією лікаря), які полегшать стан, а також народні засоби для зміцнення імунітету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що головний біль визнали найпоширенішим симптомом коронавірусу.