Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі розповіли, кому не варто купатися на Водохреща
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, кому не варто купатися на Водохреща

Традиційно на Водохреща люди купаються в ополонці

14 січня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

У вівторок, 19 січня, відзначається свято Хрещення Господнє, в яке, згідно з давніми традиціями, варто зануритися в ополонку, щоб очиститися і забути на поточний рік про всі хвороби. Але є група людей, яким краще відмовитися від цієї традиції.

Лікарі розповіли, кому не варто купатися на Водохреща

кому не можна купатися в ополонці (фото з відкритих джерел)

Лікар-терапевт Людмила Лапа розповіла, що купання в ополонці варто пропустити людям, у яких є проблеми з серцево-судинною системою (тим, хто переніс інфаркт чи інсульт). Також від давньої традиції необхідно відмовитися людям, які страждають хронічними захворюваннями.

Експерти зазначили, що людям, у яких є простудні симптоми (нежить, кашель, хворе горло) не варто купатися, щоб оздоровитися таким чином, тому що такі дії лише погіршать ситуацію.

Спеціаліст Євген Тімаков також підкреслив, що під час занурення в крижану воду можуть відбутися різкі спазми судин, які здатні викликати стрибки тиску або запаморочення.

Тим, хто збирається на Водохреща купатися в ополонці, лікарі радять взяти з собою рушник, щоб швидко в нього загорнутися, потім надіти вільний одяг, щоб він не прилипав до тіла. Ще бажано купатися в спеціально відведених для цього місцях, де буде чергувати бригада швидкої допомоги.

Також лікарі попереджають, що ні до купання в ополонці, ні після, не можна вживати алкогольні напої. Краще зігріватися смачним чаєм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що плавання — один з кращих видів спорту, який допомагає вилікуватися від багатьох захворювань, зокрема неврозів і хвороби суглобів. Заняття у воді виключають розтягування і перевантаження організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини